Gå till innehåll

Kundcase

Printler

printler.com

 

Björnmamman grundade 2016 tillsammans med Sven Burman en marknadsplats för fotokonst, Printler som vi drev under 3 års tid. Printler finns än idag och e-handeln har samma grund som vi tog fram men med sajten har en annan design och en annan grafisk identitet.

Printler är en specialbyggd e-handel med Klarna integration och med ett community för fotografer. Vi utvecklade Printler med Umbraco CMS som grund och med en hel del specialbyggda funktioner. Hanteringen av produkter, utbetalning till fotograferna, inloggning för fotograferna och mycket mer.

En utmaning med Printler är att hemsidan har två syften och två målgrupper. Fotografer har personliga konton där de laddar upp och redigerar information om sina bilder, och kunder ska enkelt kunna hitta och köpa prints och posters.

Björnmamman har tagit fram användarvänliga flöden för båda målgrupper. För fotografer har fokus legat på att det ska vara smidigt att registrera sig samt att de väl inloggade ska ha en tydlig översikt över de bilder de har till försäljning. För kunderna har fokus varit att visa upp de bästa och populäraste motiven, och att köpflödet ska innehålla så få klick som möjligt.

Björnmamman gjorde förutom design av webbplatsen även Printlers grafiska identitet där köparna var den primära målgruppen. Vi tog fram ett antal olika förslag på den nya logotypen och gjorde ett större användartest för att se vad de olika logotyperna förmedlade för bild av företaget.

 

 

Vill ni veta mer om projektet och fördelarna med att använda er av Umbraco som CMS, eller om ni har ett liknande projekt på gång, hör av er till oss.