Varje dag görs över 60 miljoner sökningar på Google bara i Sverige. Därför är det allt viktigare att komma högt upp i det organiska sökresultaten. Ju bättre en webbplats rankar desto fler besökare får den - vilket i slutändan leder till ökad lönsamhet. Att arbeta med SEO tar tid och arbetet är långsiktigt. Vill man snabbt synas i sökresultaten föreslår vi att man initialt satsar på Google Ads.

Sökordsanalys

Vilken potential har sajten från ett sökmotorperspektiv. Vilka sökord passar webbplatsen och hur ser konkurrensen ut. Vi tar fram en sökordsstrategi med de sökord som är mest lönsamma att optimera för.

On-page analys

Vi gör en grundlig research av hemsidan. Vi kollar hur snabbt den laddar. Om det finns tekniska hinder som blockerar sökmotorerna från att indexera webbplatsen. Vi ser över struktur och innehåll på webbplatsen så att det följer sökordsstrategin.

Off-page analys

En väldigt viktig rankingfaktor är länkar. Om inte hemsidan länkas till från andra sajter så hamnar den inte lika högt på Google. Därför ser vi till att skapa externa länkar och tar fram en länkstrategi för att lyfta i sökresultaten.

Kontinuerlig uppföljning

Sökmotoroptimering är ett långsiktigt, kontinuerligt arbete. Eftersom många företag har fått upp ögonen för möjligheterna med SEO gäller det att hela tiden jobba med att förbättra sina resultat. Varje månad lämnar vi rapporter och analyser till våra kunder för att förbättra era placeringar i Google.