The Great Northern

I Skellefteå finns The Great Northern: ett hus fullt av inkubatorer, startups och etablerade företag som tillsammans bygger framtidens teknologiska lösningar. Vi på Björnmamman tyckte att deras hemsida skulle spegla det innovativa tänkandet i både känsla och form.

Att vara innovativ i design samtidigt som det ska vara informativt och lättläst kan vara en utmaning. På thegreathnorthern.org jobbade vi därför mycket med animationer och subtila rörelser för att skapa en känsla av interaktivitet, och blandade olika färger med rena vita linjer. Slutresultatet blev en levande hemsida som elegant flyter med när användaren scrollar, samtidigt som hen enkelt kan hitta det hen letar efter.

Hemsidan är byggd i Umbraco och består av custombyggda moduler. En administratör kan enkelt bygga upp olika typer av sidor med en enda mall. Hemsidan tar även in viss data från det externa verktyget Nexudus, som till exempel bokning av event och lokaler. Umbraco fungerar i det här fallet som ett skal där en administratör bygger upp och fyller på med sidor, texter och moduler medan Nexudus står för den administrativa delen av att driva ett coworking space. Det här projektet är ett bra exempel av hur man smidigt och flexibelt kan kombinera två verktyg.